• Leverans till alla EU-länder
  • 30 dagars ångerrätt
  • Säker betalning med kort eller Swish
  • Frakt från 107 kr.
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigation
  • Sök

Förbereda en wok före första användningen

Skapad den

Förbereda en wok före första användningen

Hur ska man bränna in en ny wokpanna?

Det är viktigt att man förbereder en ny wokpanna. När du bränner in en wokpanna av kolstål bildas en non-stick yta, som gör wokning lättare. Är du osäker på hur du ska förbereda din nya wokpanna innan du kan börja laga mat med den? Då ska du läsa vår lätta guide här på sidan. 

 

Så här förbereder du och "bränner av" din nya wokpanna:

  • Wokpannor är gjorda av kolstål, som leder värme myckett effektivt. Därför bör man använda halv effekt på gasbrännaren när wokpannan förbereds.
  • Häll 2-3 matskedar matolja i pannan - gärna solrosolja eller annan matolja som tål hög temperatur.
  • Tänd din wokbrännare på ca. halv effekt och värm upp wokpannan med olja. Gå INTE bort från woken ænd dit gasblus og start opvarmningen af wokken med olien. Lämna ALDRIG woken utan uppsikt när oljan värms upp.
  • Låt woken stå på wokbrännaren tills du ser att pannan börjar bli ljusbrun i botten.
  • Vippa och vrid wokpannan så att oljan sprids upp på kanterna - hela vägen - och vrid pannan över lågan tills den ljusbruna färgen syns där den varma oljan är.
  • När wokpannan är ljusbrun på de flesta ställen tar man bort den från gasbrännaren.
  • Häll av oljan och torka av pannan med hushållspapper.
  • Upprepa produren 2-3 gånger tills det inte blir några brända rester på pappret när wokpannan torkas av.
  • Nu kan du börja laga mat med din nya wokpanna!
  • En wokpanna ska aldrig diskas med diskmedel eller i diskmaskin. Diska för hand utan diskmedel.

 

OBS: Med tiden kommer din wokpanna att bli svart. Det är helt normalt och gör ingenting. 

Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar