Frystorkade middagsrätter lagas genom att tillsätta varmt vatten i påsen. Efter omrörning och ett par minuters vila kan man äta maten direkt från påsen med en lång sked eller spork. Det är inte mycket som behövs - ett litet friluftskök, kokkärl, vatten och en påse frystorkad middagsmat - så är middagen serverad nästan på nolltid. Middagen kan kompletteras med trekkingkex, och om det ska vara lite extra lyx kan man avsluta med en efterrätt.
Om du ska på en vandringstur, där ryggsäcken är din enda packning, är det viktigt att du utnyttjar platsen i ryggsäcken på bästa sätt. Det är inte lätt att få plats med olika ingredienser så att du kan laga din mat från grunden. Då är påsar med frystorkad mat en bra lösning att ha med i packningen. Om du kan koka vatten eller ha varmt vatten i en termosflaska är du garanterad en varm måltid under turen. Föredrar du att äta direkt från påsen med en lång sked eller spork, eller vill du äta din mat på en tallrik? Se urvalet av bestick här.
Trek'n Eat har många goda middagsrätter att välja mellan, så om du vill äta frystorkad mat under hela turen har du fortfarande möjlighet att variera från dag till dag. Du kan få nötkött eller kyckling och med olika tillbehör som couscous, ris, potatis, pasta och grönsaker. Om du föredrar veganska eller vegetariska alternativ finns det också, precis som du kan hitta middagsrätter som är gluten- och laktosfria.
Du kan också få mjölk till maten. Du tar bara med dig en påse mjölkpulver – rör om med vatten, och dricker